Μια στο καρφί και μια στο πέταλο

Ο γιατρός του τό ‘πε καθαρά: «Δεν θα σε εξετάσω καν. Καλύτερα να δεις κάποιον να σου δώσει ένα ελαφρύ αντικαταθλιπτικό. Δεν είναι ντροπή, έξυπνος άνθρωπος είσαι, όλα όσα μου περιγράφεις είναι ψυχογενή.»

Όλα ψυχογενή. Ο πόνος το βράδυ. Οι ώρες μπροστά στην τηλεόραση. Οι οδηγοί στο δρόμο σε παράκρουση. Οι ελπίδες λίγο πριν κοιμηθεί που στήνουν όνειρα άλλης ζωής. Αυτό που ονομάζει αγάπη. Οι καθημερινές παγίδες των συνηθειών και των έξεων. Η φροντίδα για τους κοντινούς.  Ο θυμός που φράσσεται από το έρκος των οδόντων. Οι αγωνίες της δουλειάς. Ένα σύμπαν ψυχογένειας που χρήζει αγχολυτικών.

Βαθιά ανάσα. Κι άλλη μια. «Θα βγω», λέει, «θα βγω». («Αλλά, γιατρέ,  δεν ξέρω αν είμαι έξυπνος άνθρωπος». Αυτό δεν το λέει.) Μια στο καρφί και μια στο πέταλο, βροχή τα σημεία πως δεν γνωρίζει τίποτα. Κι ένα κορμί, το κορμί του, που χτυπά πάνω στα άλλα κορμιά, αμέτρητα, που σφίγγουν τα δόντια και λένε «Θα βγω, θα βγω» ή δε λένε τίποτα και ψάχνουν το φταίχτη, να ξεσκίσουν, να εξαφανίσουν, να πάρουν μαζί στην ελεύθερη πτώση.

Μέσα σ’αυτό το μακελειό που αρχινά, βαθιά ανάσα, άλλη μια. «Θα βγω» λέει. «Χωρίς να ξεσκίσω κανένα».

8 thoughts on “Μια στο καρφί και μια στο πέταλο

  1. Παράθεμα: Tweets that mention Μια στο καρφί και μια στο πέταλο « aerosol -- Topsy.com

  2. Είναι μια λαϊκή έκφραση -προέρχεται από τους παλιούς πεταλωτές.
    Σημαίνει πολλαπλό χτύπημα, προσβολή ή επίθεση. Το να δέχεσαι (ή να δίνεις) μια «σφυριά» σε ένα σημείο και αμέσως μετά σε κάποιο άλλο.

Σχολιάστε